donderdag 26 mei 2011

Slankboek, kennis over voeding maakt slank

10 jaar jonger in 10 weken
   

1: Slank, gezond & mooi 
Waarom de titel Eet en bemin? "Als je goed voor jezelf zorgt en houdt zal je een leuker en beter mens zijn voor anderen. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Bemin jezelf en het leven. Leef bewust en weloverwogen. Geniet en proef elke mooie dag." Waarom een heel boek op internet? "Modern, milieuvriendelijk en voor iedereen gratis bereikbaar." Jacqueline Rosenberg, huidspecialist in Den Dolder (Zeist)
2: Slankboek.nl het meest vette online boek
46,5% van de Nederlanders is te dik (ook kinderen) Wereldwijd 1,6 miljard! Door te dik zijn heb je meer kans op hart en vaatziekten, kanker, diabetes, hoge bloeddruk, verhoogde cholesterol, psychische klachten en artrose. Ik zou je willen vragen de link www.slankboek.nl (of hele tekstblok) naar je vrienden te mailen, op Hyves, Facebook & Twitter te plaatsen. Dank je, namens 8 miljoen Nederlanders!
Ik merk dat ik met mijn boek mensen die te licht zijn, voor het hoofd stoot. Ik wil hierover graag kwijt dat dit behalve een slank vooral gezondboek is. Hier leer je over voeding, wat het met je doet. De gebruiksaanwijzing over eten. Als je weet waardoor je afvalt weet je ook hoe je aankomt, wat goed en slecht voor je is. Dat is voor iedereen gelijk. Kortom dit is een boek voor iedereen, dik, dun en zelfs voor diegenen die altijd perfect in balans zijn qua gewicht maar na het lezen toch een blijer, fitter en mooier mens zijn geworden.
3: Goed voorbeeld doet volgen
Herman de Blijker is 25 kilo afgevallen puur door gezond te eten (en niet steeds te proeven) en sport elke dag. Herman zegt "Ik heb levenslang" Ook levenslang slank, gezond en blij, wel volhouden natuurlijk. Chapeau Herman!
 Herman op de loopband
4: Doorzetten en disipline
Maak duidelijke afspraken met jezelf en kom deze ook na. Zet het op papier en hang het op. Zet hier ook je motivatie op waarom je wilt afvallen en hoe leuker je leven zal zijn met een paar kilo minder. Loop naar je ik-contract als je in de verleiding komt. Wees streng voor jezelf en wees trots op jezelf dat je dit gaat doen, ja DOEN!
  5: STAP 1
Kook voor iedereen hetzelfde, gezond dus. Aardappelen/rijst, groente, mager vlees/vis. Heel simpel. Begin te stoppen met jus, sausjes, bliksoep, kant en klaar producten, pannekoeken, pizza, snoep, koek en andere tussendoortjes en ga bewegen. Drink water, groene of kruidenthee en geen normale frisdranken. Verdiep je ondertussen in voeding. Want kennis is macht en weet wat je eet. Geniet ervan maar met mate. Daardoor leer je ook gezond eten als superlekker te leren ervaren. Verkeerd eten is een gewoonte. Vandaag beginnen we met leren over eten. Niet alleen over calorien maar ook over snelle en langzame koolhydraten, eiwitten, vitaminen, mineralen, anti-oxydanten, kruiden en dat vet niet altijd ongezond is. Lang zullen we vrolijk leven met olijfolie en vette vis! Vooral veel plezier met afvallen, het is leuker dan je nu denkt. Je kunt trots zijn op jezelf! Je zal een beter mens worden voor jezelf, je gezin en je omgeving.
6: Meet nu je omvang en weeg jezelf
Pak een pen en papier (het liefst een nieuw schrift) en noteer de datum van vandaag, je taille omvang, het dikste gedeelte om je billen en buik en het dikste gedeelte van je bovenbenen. Schrijf ook je gewicht op. Weeg jezelf altijd s ochtends na het opstaan (wel eerst plassen) Het wegen doe je 1x per week. Zo kun je altijd je gemaakte iets eetschema aanpassen. Het eetdagboek is van groot belang hierbij.
7: Je bent wat je eet
Het is een uitspraak die we allemaal kennen. Realiseer je dat al je cellen regelmatig worden vervangen en nieuwe worden gemaakt van de voeding die je eet. Wonderbaarlijk vind ik het altijd dat bij motorolie voor een auto het beste van het beste wordt gekocht maar je eigen lichaam...wat stop je daarin?
8: Gelukkiger door goed eten
Ik heb zelf de ervaring dat ik blijer wordt naarmate ik puurder eet, de alcohol laat staan en niet rook. Slechte voeding en leefgewoonten hebben invloed op ons welbehagen in de hersenen. 
Mediterraans dieet helpt tegen depressie

9: Mediterraans dieet helpt tegen depressie

Mensen die een mediterraan dieet volgen – en dus veel groente, fruit, noten, volkoren granen en vis eten - hebben minder kans op een depressie. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Las Palmas en Navarra dat onlangs is gepubliceerd in The Archives of General Psychiatry.

In totaal zijn 10.094 gezonde Spaanse deelnemers onderzocht op de mate waarin ze zich aan het mediterraans eetpatroon houden. Naast consumptie van veel groente en fruit werd ook gekeken naar de gemiddelde hoeveelheid voedsel per dag, alcohol, olijfolie, etc. De personen die zich het meest strikt aan het mediterraans dieet hielden hebben een vermindering van de kans op een depressie van meer dan 30%. Ook een gezonde levensstijl of je huwelijkse staat is verder niet van invloed op dit percentage.

Wat nu specifiek van het mediterraans dieet ervoor zorgt dat de kans op een depressie kleiner wordt is niet duidelijk. Onderdelen van het dieet verminderen de kans op hart-, long- en vaatziekten en gaan onstekeningen tegen. Deze kunnen bijdragen aan de verlaging van de kans op een depressie. Eerder onderzoeken toonden al aan dat olijfolie, wat in deze landen relatief veel wordt gebruikt, gelinkt wordt aan een lager risico op depressie.

Het is de combinatie van alle ingredienten van het mediterraans dieet die voor een versterkend effect zorgt, aldus de onderzoekers. Het is de combinatie van voldoende omega-3 vetzuren, onverzadigde vetten en anti-oxidanten (van olijfolie en noten) met andere belangrijke voedingstoffen uit fruit en vitamine B die ervoor zorgen dat een mediterraans eetpatroon bijdraagt aan het verlagen van de kans op depressie.

10: Het Geheim?

Veel voedingsdeskundigen hebben het over geheimen van voeding. Het gaat hier over wetenschappelijk onderzochte effecten van voeding. Beperk je koolhydraten en leg de nadruk op eiwitten. Leef als een oermens, zoek het in het pure eten, fruit, groente, veel vis, mager vlees, peulvruchten, eieren, noten, zuivel, olijf(olie), zilvervliesrijst, aardappelen (met mate) en alleen volkoren!brood. Je zult geen hongergevoel hebben omdat deze producten een lang gevuld gevoel geven en niet direct als vet worden opgeslagen. Zo nu weet je alvast je boodschappenlijstje. We gaan nu weer een stapje verder. Straks vertel ik meer over eten want er zijn inderdaad geheimen verscholen in sommige planten, dieren en kruiden waardoor we afvallen door ze te eten, drinken of slikken. Afvallen wordt zo wel heel leuk en lekker!
11: Stel er bestond een toverpil
Ooit is er een dag/periode ontstaan waarop je langzaam ging aankomen. Als je morgen die toverpil, shake of whatever neemt zal je lichaam daarna bij hetzelfde eetpatroon weer gaan aankomen. Nu zal het ook harder gaan want de motor is door een vastenperiode langzamer gaan draaien. Echt, het kost iets meer moeite maar je hebt er je leven lang plezier van. Zie dit slankboek als een leerboek. De beste studie die je ooit hebt gevolgd. Heb je hulp nodig? Geef je dan op voor de slankboek workshop. Liever een persoonlijk gesprek (consult) met Jacqueline Rosenberg zelf? Mail hierover voor de mogelijkheden naar info@studiorosenberg.nl
12: Pillen, injecties en andere hulmiddelen
Ik ben een groot voorstander van de orthomoleculaire geneeskunde, met voeding voorkomen en eventueel indien mogelijk genezen. Daar baseer ik ook de kennis op om gezond en slank door het leven te gaan. Dat klinkt heel zweverig maar als er van nature nu een stofje in waardoor de schildklier iets sneller gaat werken dan is dat een goed idee om deze te slikken. Ik ben geen voorstander van chemische pillen of tijdelijke slikacties. Het moeten pillen zijn die gezond zijn levenslang te slikken, zoals visoliecapsules. Ben je gek op vette vis? Dan haal je het uit je eten. Zo simpel is dat. Dan zijn er nog de fatburners. Een goede vind je hier, deze helpt het onderhuidse vet te verbranden. 
 Dit gratis online boek wordt mede mogelijk gemaakt door beauty webshop www.WalkTheRedCarpet.nl
13: Hoe gezond is jouw figuur?
Of het medisch gezien noodzakelijk is af te vallen, is eenvoudig na te gaan met de Body Mass Index. Meet eerst je middelomtrek
14: Meten van je buikomvang
Om te bepalen of uw gewicht gezond is, kunt u uw buikomvang of taille meten. Uit onderzoek blijkt dat teveel lichaamsvet rondom de taille extra schadelijk is voor uw gezondheid.
15: Hoe meet ik mijn buikomvang
- Leg de centimeterband midden tussen uw onderste ribben en de bovenkant van uw heupbeen.
- Zorg dat de centimeterband goed aansluit, maar trek hem niet te strak aan.
- Meet uw taille op nadat u hebt uitgeademd

16: Wat is een gezonde buikomvang?

Vrouwen: minder dan 84 cm
Mannen: minder dan 94 cm.
Voor Aziatische mannen geldt een buikomvang van minder 90 cm.

Ben je zwaar? Je vermindert de gezondheidsrisico’s door al vijf tot vijftien procent van je gewicht af te vallen.

Dat kun je het beste geleidelijk doen door: 
- Gevarieerd te eten en niet te veel vet, suiker en alcohol te nemen.  
- De Schijf van Vijf kan je daarbij helpen. Als je minder calorieën binnenkrijgt dan het lichaam verbruikt, neemt het vetweefsel af. Het lichaam spreekt dan de vetreserves aan.-rustig eten en regelmaat aanbrengen in het eetpatroon
- Meer bewegen
17: BMI
Dit is de afkorting voor Body Mass Index. Een berekening waarvan de uitkomst informatie geeft of je een gezond gewicht hebt. Het getal moet zich tussen de 19 en 25 bevinden. De berekening is zelf uit te rekenen. Gewicht: (lengte x lengte) =   Voorbeeld 52: (1.68x1.68=2.82)=18,44 (ietsje te licht dus)
Behalve de BMI te weten is het ook belangrijk de buikomvang te meten. Voor mannen geldt een maximale buikomvang van 94 cm en voor vrouwen maximaal 84 cm zoal al eerder gezegd.. Buikvet geeft meer kans op hart en vaatziekten en kanker. Vrouwen hebben meer aanleg om vet op te slaan op heupen en benen.
Bij het innemen van x calorieën bij verbruik van dezelfde hoeveelheid calorieën = is het resultaat niet aankomen en niet afvallen. Wil je afvallen zul je aan beide zijden moeten werken: minder calorieën en meer bewegen. Niet voor even maar voor altijd!

18: Gezond eten

Gezond eten betekent met gezond verstand bewuste keuzes maken. Gebruik daarbij de 5 regels van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.
- Eet gevarieerd.
- Eet niet te veel en beweeg.
- Gebruik minder/geen verzadigd vet.
- Eet volop groente, fruit en volkorenbrood
- Ga veilig met voedsel om.
De 5 vakken geven aan hoe je variatie aanbrengt. Gebruik daarbij de aanbevolen hoeveelheden als richtlijn.
19: Verschillende voedingsstoffen
Elk voedingsmiddel bevat verschillende voedingsstoffen in wisselende hoeveelheden. Door gevarieerd te eten, is de kans het grootst dat het lichaam voldoende van alle voedingsstoffen krijgt. Eten uit alle vakken van de Schijf van Vijf, zorgt voor een gezonde basis. Dat betekent: een ruime hoeveelheid (volkoren)brood, aardappelen, (zilvervlies)rijst,  (met mate) pasta, ruime hoeveelheden peulvruchten, groente en fruit en minimaal twee keer per week vis. Dit wordt aangevuld met zuivel en vlees, (scharrel)eieren of vleesvervangers en margarine of bak- en braadproducten (bij voorkeur olijfolie) Verder is voldoende vocht belangrijk.
Gezond eten levert de voedingsstoffen die nodig zijn om het lichaam gezond te houden. Het vormt samen met voldoende bewegen de basis voor een gezond gewicht. Dat zorgt weer voor een kleinere kans op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en een aantal vormen van kanker.
An apple a day keeps the docter away


20: Waarom zijn extras ongezond
Voedingsmiddelen zoals sauzen, snacks, koek, snoep en gebak zijn niet opgenomen in de Schijf van Vijf. Dit is omdat deze producten al snel voor te veel calorieën zorgen. Bovendien zijn ze minder belangrijk voor het leveren van voedingsstoffen. We noemen deze producten dan ook extras. Gezond eten betekent dan ook: niet te veel van alles buiten de Schijf van Vijf.
Snoep: ah eentje...? Beter van niet, na 1 volgt meestal een 2e. Bovendien kun je het snoepje direct op je buik plakken. Een oud gezegde: "Een minuut in de mond, een uur in de maag en een levenlang op je heupen"
21: Liever een hele sinaasappel
Je kunt beter een hele sinaasappel pellen en zo opeten dan deze te persen. Beide bevatten ze nagenoeg evenveel calorien maar de geperste sinaasappel haalt niet het hongergevoel weg omdat de vezels er uit zijn.
22: Brood
Normaal bruin brood is eigenlijk gekleurd wit brood. Eet altijd volkorenbrood (bijvoorbeeld Mokkums volkoren van de AH) Lust je echt geen bruin brood dan heeft blue band, wit & beige brood waar bruin in zit zoals ze dat zelf noemen. Ik heb het nageken, het is volkoren brood.
23: Vooral minder (ongezond) eten
* let op met forever-dieet bedoelen we gezond eten!

Om af te vallen is het vooral belangrijk minder te eten: beweging is meer ondersteunend. Je moet namelijk wel erg veel bewegen als je alleen op die manier wilt afvallen. Een combinatie van forever-dieet en beweging zorgt niet voor extra gewichtsverlies in vergelijking met alleen een dieet. Wel helpt beweging om een forever-dieet beter vol te houden en om na het afvallen op gewicht te blijven. Bovendien is bewegen noodzakelijk voor een gezond lichaam en verlaagt het risico op kanker.
  
Caloriechecker
Mannen hebben per dag gemiddeld:
2500 kilocalorieën nodig.

Vrouwen hebben per dag gemiddeld:
2000 kilocalorieën nodig.
 

Volhouden
Eet minder is makkelijk gezegd, maar vaak moeilijk vol te houden. Wat je nodig hebt is doorzettingsvermogen. Probeer gemiddeld een halve tot een kilo per week te halen. Val je meer dan een kilo af, dan bestaat het risico dat er spierweefsel wordt afgebroken. Of het leidt tot veel waterverlies en weinig vetafbraak. Dat is ongewenst. Tijdelijk heel weinig eten heeft met name effect op de korte termijn. Een streng dieet is bovendien moeilijk vol te houden.24: Op gewicht blijven

Als het afvallen is gelukt, is het daarna uiteraard van belang de discipline te houden om op gewicht te blijven. Een bekend risico van afvallen is dat het gewicht er na enige tijd weer aan zit (het jojo-effect). Om dit te voorkomen, is het nodig continu op je voeding te letten. Op gewicht blijven betekent: in de gaten houden dat het eten niet te veel calorieën levert, regelmatig bewegen en tijdig corrigeren als dat nodig is. Als je kennis hebt van voeding kun je een misstapje in het weekend makkelijker de dagen erna corrigeren door weer iets minder calorien tot je te nemen. Beperk nooit je calorien door fruit of groente te schrappen! 
25: Ongewenst gewichtsverlies
Wie in korte tijd sterk vermagert zonder bewust iets te hebben gedaan om af te vallen, doet er goed aan de huisarts te raadplegen. In dat geval is mogelijk een bepaalde aandoening of ziekte de oorzaak.  
26: Waarom worden we dik
Vroeger moesten de mannen op jacht voor voedsel. Ze bewogen veel en eten was om te overleven. Het voedsel bestond uit puur eten zonder sausjes, boter en patat. Soms waren er tijden van honger door voedselschaarste. Op dat moment schakelt het lichaam in een lagere versnelling. De verbranding gaat langzamer. Als je na een hongerperiode dan weer gaat eten zal het lichaam proberen de verbranding laag te houden, zoveel mogelijk op te slaan in de vetreserves enkel alleen uit voorzorg in geval van herhaling van voedselschaarste. Dit is ook de belangrijkste reden waarom het onverstandig is om je ontbijt over te slaan. Het oeroude jaagsysteem zit in ons bloed, ons lichaam reageert dan hetzelfde als toen. Tevens is de logica van het aankomen eigenlijk heel logisch, we eten omdat we brandstof nodig hebben om te denken, lopen, sporten en werken. Neem je meer brandstof dan je verbrandt dan kom je aan. Daarom is het belangrijk verstand te hebben van je eigen eten, wat zit er in en wat doet het met je.
27: Hoe val je af?Ik raad een tijdelijk dieet af. Waarom? Omdat je na het stoppen van het dieet weer aan zult komen. Je hebt namelijk niet je eet en leefgewoonte aangepast. Ik ga je straks leren wat je beter wel en beter niet kunt eten maar eerst krijg je een opdracht. Schrijf vanaf vandaag precies op wat je eet. Ook als je niet wilt afvallen want ik leer je ook fitter en gezonder te worden. Je zult dan zelf leren inzien waar je het beste je eetpatroon of wat je eet kunt veranderen. Het belangrijkste in afvalland is minder en gezonder eten en meer bewegen. Verderop in het online magazine maak je ook kennis met sport en oefeningen maar vanaf vandaag moet je alvast proberen 30 minuten te bewegen. Denk aan fietsen, wandelen of ga 3x per dag 10 minuten de trap op en neer! Het is natuurlijk belangrijk straks verderop in deze leerfase een leuke bewegingsvorm te vinden die je voor altijd blijft doen, want zoals we net ook al samen stelden: een dieet werkt niet, een andere manier van leven wel. 
28: Langzaam eten
Waarom moet je langzaam eten? Omdat het 20 minuten duurt voordat de hersenen doorgeven dat je (genoeg) gegeten hebt. Daarom is een licht voorafje geen gek idee. Een groene appel bijvoorbeeld bevat appelzuur die helpt met een goede spijsvertering. Deze bevat 50 calorien maar je zult waarschijnlijk wel 100 calorien minder hoeven te eten om een voldaan gevoel te krijgen. Ditzelfde kun je bereiken met een klein bordje sla met een dressing van verse kruiden, azijn en een pietsie olijfolie. 
29: Calorieën
Een calorie geeft de energiewaarde. Kennis hebben over welke voeding de meeste calorieën bevatten geven je meer macht over je gewichtsbeheersing. Daar ga ik je op een eenvoudige manier meer over leren. Een richtlijn voor de hoeveelheid calorieën die je per dag nodig hebt is ongeveer 2000 voor vrouwen en 2500 voor mannen. Ik noem dit richtlijn omdat het afhankelijk is van de hoeveelheid beweging die je krijgt. Deze hoeveelheid is gebaseerd op een normale lichaamsbeweging met een half uur goed bewegen per dag. Heb je een zittend beroep dan kan deze hoeveelheid best teveel voor je zijn. Een heel belangrijk gegeven is om je extra’s die je eet op jaarbasis op te tellen. We kennen allemaal wel de situaties waarin we denken, wat maakt die ene keer uit. Maar vele ene keren maken op jaarbasis toch een aantal kilos extra. Als je meer calorieën tot je neemt dan je verbrandt dan wordt deze extra energie opgeslagen als vet. Om een kilo aan te komen heb je 7000 calorieën teveel gegeten. Als je dan alle extra’s per jaar optelt kom je zo aan een paar kilo en dat gaat elk jaar dan ook zo door.
Wist je dat een gespierd lichaam in rust meer calorieën verbruikt dan een vet iemand die even zwaar is ?!! Nog een reden om te gaan sporten! 
Tips om calorieën te besparen. Opdrachtlijstje: begin er nu mee!
- Een normale boterham, onbelegd, telt gemiddeld zo’n 80 calorieën. Rooster je de boterham dan halveert het aantal calorieën.
- Beleg je boterham zoals je normaal gewend bent, leg hier dan weer een boterham op.
- Eet bij voorkeur geen worst of paté of smeer ‘m zo dun als boter.
-Drink magere melk in plaats van halfvolle
- Verminder wat je eet, eet je altijd 3 boterhammen per maaltijd? Probeer dan eens te wennen aan eentje minder. Neem je ‘s avonds 4 aardappelen, neem er voortaan 3. Schrijf op wat je elke dag eet. Wees bewust van je eetgedrag. Wen langzaam aan minder eten. Teveel eten is vaak een gewoonte.
- Probeer de trek die ontstaat aan het eind van de ochtend of in de middag te stillen met een banaan, rode druiven of een paar walnoten.
- Drink elk uur een glas water en een glas vlak voor elke maaltijd.
- Eet geen vet vlees als spek, (rook)worst of varkensgehakt.  30: Bij voorkeur volkoren
Brood is rijk aan meervoudige koolhydraten, vitaminen en mineralen en maakt daardoor deel uit van onze basisvoeding. Volkorenbrood wordt gemaakt van bloem met een hoge uitmalingsgraad en bevat dus meer van de volledige graankorrel en dus ook meer vezels.

Volkoren is echter nog meer dan vezelrijk. Er is toenemend wetenschappelijk bewijs voor andere beschermende bestanddelen in volkoren granen, zoals oligosachariden en bioactieve stoffen.
Volkoren producten zijn pakketjes van nutriënten, voedingsvezels en beschermende stoffen.
De combinatie blijkt bovendien beter te werken dan elk bestanddeel afzonderlijk.
Tal van wetenschappelijke studies schrijven significante gezondheidsvoordelen toe aan volkoren granen.
Zo geven epidemiologische studies aan dat een hogere consumptie van volkoren granen het risico op hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker kan verlagen.

Voldoende volkoren producten nemen, kan ook het bloedglucosegehalte helpen regelen, een plus om diabetes te helpen voorkomen.
De exacte werkingsmechanismen zijn nog niet helemaal achterhaald, maar reeds gekende fysiologische mechanismen kunnen een aanwijzing geven.
Volkoren producten worden bijvoorbeeld minder snel verteerd en geabsorbeerd door het lichaam.
Bovendien hebben ze door hun grotere deeltjesgrootte en hun rijkdom aan onoplosbare vezels over het algemeen een lagere glycemische index.
Doordat volkoren producten rijk zijn aan voedingsvezels kunnen ze het verzadigingsgevoel bevorderen, waardoor minder energie wordt ingenomen.
Dit, in combinatie met hun lage vetgehalte, kan bovendien bijdragen om een gezond gewicht te behouden.
Volkorenbrood krijgt daarom de voorkeur.


(Per 100g brood)
Voedings-
vezels (g)
IJzer
(mg)
Magnesium
(mg)
Vitamine B1
(mg)
Wit brood
1.0
1.0
19
0.16
7 granenbrood
5.3
1.8
48
0.14
Roggebrood
5.5
2.9
61
0.18
Bruin brood
5.7
1.7
41
0.20
Volkorenbrood
6.4
2.6
61
0.

 
Wat je moet weten over eten:
100 gram pinda’s 630 calorien
100 gram cake 450 calorien
100 gram Goudse kaas 450 calorien
100 gram worst 417 calorien
100 gram chips 550
Big Mac 575
1 witte boterham 85
1 bruine boterham 75
Bij 4 boterhammen per dag ben je met wit brood na een jaar 2 kilo zwaarder dan bij bruin brood.
De boodschap is: denk niet ah het verschil is maar 10 calorien maar reken het uit op jaarbasis. 7000 calorieën is 1 kilo aankomen, weet je nog?
Walnoten 100 gram 650     (maar o zo gezond, neem er 2 per dag als tussendoortje)
Banaan 124
Brie 100 gr 365
Banketstaaf 100 gr 450
Haring 297
Oesters 100 gr 59
1 eetlepel olie 108
1 appel 60 1 peer 52
100 gr aardappelen 85
100 gr zilvervliesrijst 111
100 gr pasta 141
Ei gekookt 74
Ei gebakken 110
Beleg voor op brood: uitgaande van 15-20 gram
1 plak achterham 20
Chocoladehagelslag 65
Hazelnootpasta 80
Pindakaas 95
Rookvlees 15
Jam 35 halvajam 15
Kiprollade 25
Leverworst 50
Sandwich spread 35
Kaas 75 
Dranken per 100 ml (een glas is 200 ml)
Water 0
Thee en koffie of thee 0
Thee of koffie met suiker 16 + melk 12 = 28
Extran energiedrank 160
Appelsap 35
Vruchtensap 40
Frisdrank (cola, 7up) 37 light 0
Tomatensap 15
Taksi 50
Limonade 54
Ice tea 28 light 2
100 ml melk halfvol 50 en mager 30. Let op er gaat 200 ml in een glas. Drink je 2 glazen magere melk per dag in plaats van halfvolle dan bespaar je 80 calorien per dag, is dus 80 x 365 dagen per jaar= 29,200: 7000= 4.17 kilo gewicht per jaar!
31: Dagelijkse activiteiten energieverbruik per uur in calorieën
Slapen, liggen 60 kcal zitten 70 kcal staan 85 kcal lopen, wandelen 175 kcal autorijden 85 kcal fietsen (woon-werk en boodschappen) 250 kcal huishoudelijk werk 200 kcal middelzwaar werk (verpleging, postbode, productie) 250 kcal zwaar werk (bouw, loodspersoneel) 300 kcal
32: Gezonde Lekkernijen
Je gelooft het nu misschien nog niet maar bij langdurig gebruik van gezond eten gaat het eten steeds lekkerder smaken. Omdat je met mate eet zal je het eten meer waarderen. Denk aan de uitdrukking honger maakt rauwe bonen zoet.   Toch moet ik ook een kanttekening maken bij gezonde lekkernijen. Het blijven extra tussendoortjes die ook calorieën bevatten. Als je dan toch jezelf een tussendoortje gunt kies dan inderdaad liever voor zalm op een toastje dan kaas. Liever cashewnoten of walnoten dan chips. 
33: Gezonde hapjes
Toastje met zalm
Snij groot stuk rauwe zalm in stukjes, doop het stukje in de ketjap en een beetje groene wasabi
Sushi
Noten
Olijven
Meloen met ham
Krabsalade op een schijfje komkommer
Alle vette vis, haring, makreel maar geen paling!
Rode druiven of ander fruit
Rozijnen
Tomaatje met plakje mozzarella erop met een blaadje basilicum
Rauwe broccoli met een dipsaus gemaakt van magere kwark, knoflook, selderie en kurkuma en tabasco
34: Gezond drinken
Water
Tomatensap
Groene thee
Magere melk
Vers geperste sinasappelsap
Groente of fruit smoothie
Rode wijn, max 1 klein glas per dag en 2x per week niet.
35: Vitaminen en mineralen
Vitaminen en mineralen zijn onmisbaar. Bij voldoende gezonde voeding en variatie krijg je meestal genoeg binnen.  Toch raad ik iedereen aan een Multi vitaminepil te slikken. Slik deze bij voorkeur tijdens het eten. Veel vitaminen en mineralen hebben elkaar onderling nodig om opgenomen te kunnen worden door het lichaam. Daarom is een Multi preparaat aan te bevelen en het slikken tijdens het eten versterkt het effect. Voorbeeld over het versterken: Vitamine C bevordert de opname van ijzer. Drink sinaasappelsap bij je biefstuk voor meer ijzeropname als je jezelf slap voelt.
36: Noten
Calorierijk maar supergezond. Eet ze ongebrand en niet uit een zakje. Het blijkt dat sommige fabrikanten er een stof aan toevoegen waardoor je blijft eten. Schandalig! Bovendien zijn hier altijd nog extra vetten en conserveringsmiddelen aan toegevoegd (Ees) Pindas uit dop zijn altijd goed, ook eet je er niet zo snel teveel van omdat je ze nog moet pellen.
37: Anti-oxydanten
Er zijn stoffen in onze voeding die ons beschermen tegen schadelijke stoffen. Deze bijzondere anti-oxydanten zijn onder andere vitamine E (noten) Verder zitten er zeer bijzondere anti-oxydanten onder andere in walnoten (zelf kraken) rode druiven, groene thee, tomaten en olijfolie.  

38: Afvallen met (vis)olie

Cellen voelen goed aan wanneer er vetten in de buurt zijn die verbrand moeten worden. Ze zijn echter extra gevoelig voor gezonde vetten uit vis. Volgens studies is een dosis van drie visoliecapsules van een gram per stuk al voldoende om binnen enkele maanden aantoonbaar vetmassa te verliezen. Vooral vet op de romp verdwijnt. Verwacht geen enorme gewichtsdalingen, maar goed: alle beetjes helpen om af te vallen. Bovendien is visolie    super gezond!

39: GI Dieet

Een al wat langer bestaand dieet is het GI Dieet. GI staat voor Glycemische Index. Deze GI waarde geeft de snelheid aan waarmee je lichaam voedsel verteert en omzet in glucose. Voeding met een lage GI waarde worden dus langzaam verteerd, waardoor je langer een vol gevoel houdt, waardoor je minder snel geneigd bent meer te gaan eten. Op deze manier val je af.
De insteek van het dieet is dus om voedsel met hoge GI te vermijden (zoals wit brood en geconcentreerde suikers) en lage GI producten te nuttigen als granen, fruit, groenten, noten en peulvruchten. Het verbaasd mij dat dit een dieet wordt genoemd in de media want ook dit is een dieet for live. Dit is normaal gezond eten, niet voor even maar altijd. Hier haakt ook de volgende theorie aan: Als je bier drinkt of frisdrank dan worden de snelle koolhydraten direct opgeslagen als vet, meestal rond de buik. Vandaar de naam bierbuik. Dit komt omdat het lichaam deze koolhydraten als gevaarlijk herkent en zo snel mogelijk in de kast zet zeg maar. Ook toxische stoffen worden in dit vet opgeslagen.
40: Bioactieve stoffen
Alle stoffen, die een bepaalde biologische (of fysiologische) activiteit of functie hebben kunnen bioactieve stoffen worden genoemd. Het gaat meestal om de groep van stoffen die van nature voorkomen in producten of kunstmatig worden toegevoegd aan voedingsmiddelen of supplementen en voor de mens een ‘gezondheidsbevorderend’ effect hebben, maar niet essentieel zijn.
In principe kan het lichaam ook zonder bioactieve stoffen. Aangenomen wordt dat dezelfde functie of activiteit ook door andere voedingsstoffen kan worden vervuld. Het is ook mogelijk dat de betreffende functie of activiteit niet essentieel is voor de mens.

41: Natuurlijk of kunstmatig toegevoegd
Een belangrijke groep van bioactieve stoffen zijn zogenaamde plantenstoffen zoals carotenoïden en polyfenolen (flavonoïden) uit groenten en fruit, maar ook fytosterolen uit plantaardige oliën. Daarnaast bevatten ook niet-plantaardige producten zoals melk en vis bioactieve stoffen, zoals vetzuren met bijzondere gezondheidseffecten. Ook kruiden bevatten bioactieve stoffen, waaraan in een bepaalde gevallen een medicinale werking wordt toegeschreven.
De groep bioactieve stoffen wordt steeds groter door de zoektocht naar nieuwe stoffen (ingrediënten) met een gezondheidsbevorderende werking. Naast dat ze van nature voorkomen in voedingsmiddelen, kunnen bioactieve stoffen in geconcentreerde vorm worden toegevoegd aan een voedingsmiddel om een bepaald gezondheidseffect te bereiken. Deze producten worden functionele voeding of ‘functional food’ genoemd. Bioactieve stoffen kunnen ook worden toegevoegd aan een voedingsupplement. In dat geval spreekt men van ‘nutraceuticals’.

42: Risico’s van bioactieve stoffen
Van veel bioactieve stoffen is onvoldoende onderzocht en bekend of ze wel voldoende worden opgenomen door de darm en hoe het lichaam ze opneemt en verwerkt. Daardoor is ook nog weinig bekend over de veiligheid van deze stoffen bij langdurig gebruik van grote hoeveelheden ver boven het ‘normale’ consumptieniveau. Van sommige flavonoïden is bekend dat ze de werking van geneesmiddelen kunnen beïnvloeden. Hierdoor moeten geneesmiddelen bij voorkeur worden ingenomen met water en niet met bijvoorbeeld grapefruitsap, dat flavonoïden bevat. 
Waar nog veel minder over geschreven wordt is de geneeskrachtige waarde van voeding. Van groene thee is algemeen bekend dat het een bijzondere bescherming biedt. De polyfenolen beschermen tegen hart en vaatziekten en gaatjes in je tanden. Bij het drinken van meer dan 6 koppen per dag zou ook de ontwikkeling van kanker afgeremd kunnen. Over het eten van kurkuma is wetenschappelijk vastgesteld dat dit Indiase kruid kankercellen kan afbreken
Zo zit er in rode wijn reserveratrol, een stof tegen kanker en voor een vitaal lichaam. Het is alleen wel de alcohol die minder gezond is alhoewel 2 glaasjes per dag voor mannen en 1 glas per dag voor vrouwen levensverlengend zou werken. Alcohol verhoogt de kans op kanker (alcoholengezondheid.nl/kanker) Voor de reservatol kun je ook rode druiven eten of in pilvorm innemen.
43: Voeding waar je slank van wordt
Melk
Vitamine D
Kurkuma
Groene thee
Melk helpt bij afvallen

44: Melk helpt bij afvallen


Het dagelijks drinken van een glas melk helpt bij het afvallen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse University of the Negev.

De studie toont aan dat volwassenen die veel melk drinken of zuivel eten sneller afvallen dan mensen die niet veel zuivel eten.

De onderzoekers onderzochten in totaal driehonderd mensen tussen de 40 en 65 jaar. Deze mensen hadden overgewicht en volgden allen een dieet. Maar liefst zes maanden hielden zij bij hoeveel zuivelproducten ze dagelijks aten en dronken.

De personen die elke dag een glas melk of 580 gram calcium uit zuivelproducten binnenkregen, waren na twee jaar zes kilo verloren. Volwassen die een half glas melk dronken of 150 milligram calcium binnenkregen raakten in twee jaar tijd 3,5 kilo kwijt.

Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat mensen die meer vitamine D in hun bloed hadden, sneller gewicht verloren.

Het is nog onduidelijk waarom zuivel zorgt voor gewichtverlies. Wetenschappers denken dat meer calcium ervoor zorgt dat je meer vet verliest via de stoelgang.

Sommige deskundigen plaatsen een kantekening bij het onderzoek. Ze beweren dat de focus te veel ligt op wat er wel gegeten en gedronken wordt, in plaats van andersom.

Zuivelproducten bevatten eiwitten, calcium en vitamine A en B2. Zuivel is vooral belangrijk om voldoende calcium en vitamine B2 binnen te krijgen.

45: Jodium
Veel mensen hebben een tekort aan het mineraal Jodium (vis, zeewier) en vitamine D (vette vis en zonneschijn). Beide zijn belangrijk voor de gezonheid en om slank te blijven. Jodium   versnelt de schildklier en verhoogt hierdoor de stofwisseling (verbranding) Vitamine D maken we aan in de huid als we in de zon zijn. De vooraden worden opgeslagen in de huid. Onderzoek heeft uitgewezen dat het merendeel van de mensen een erstig tekort heeft aan vitamine D. Bovendien heeft studie aangetoond dat dit tekort tot overgewicht leidt. Bij inname van vitamine D is het lichaam in staat vetcellen af te breken. Vitamine D
46: Resveratrol versus de wintervetrol (BMC Physiol. 2010 Jun 22;10:11.)

In de winter worden de meeste mensen dikker. Misschien komt dat doordat hun metabolisme inzakt, misschien omdat ze minder bewegen. Een Franse dierstudie, gedaan met een proefdier met hetzelfde probleem, suggereert dat suppletie met resveratrol misschien uitkomst biedt.


In de winter worden dwergmakis snel dikker. Omdat in de literatuur veel studies verschijnen over resveratrol als vetzuchtremmer wilden onderzoekers van het Parijse Muséum National d Histoire Naturelle nagaan of resveratrol de dieren daartegen beschermt.

De onderzoekers gaven 6 dwergmakis 4 weken achtereen maar liefst 200 mg resveratrol per kg lichaamsgewicht. Het experiment vond plaats in de winter, dus de dieren waren al aan het aankomen. In de week voordat de toediening begon waren de makis 6.2 procent zwaarder geworden.

Naarmate de proef vorderde steeg het energieverbruik in rust steeds verder en nam de inname van voedsel af. Toen de 4 weken erop zaten was de snelheid waarin de dwerkmakis dikker werden afgenomen tot 1 procent. Reveratrol  

47: Stel je eigen eetplan op
Zorg ervoor dat de slankvoeding er in voor komt, 3 ons groente (kort koken) 3 stuks fruit. Geen sausjes, liever geen pasta’s of volkorenpasta. Als je brood eet, eet dan alleen volkorenbrood. Vind je het moeilijk? Volg dan de recepten in CULINAIR, bovenaan het boek.
Eet 3x per week vis!!!
Neem ook in je programma op: walnoten, rode druiven, kurkuma, groene thee, Multi vitamine, 2 knoflooktenen per dag, stuk verse gember, rode peper en gebruik GEEN zout. Nou een pietsje op een
gekookt eitje oké maar that’s it! Snoep niets, behalve 50% of meer cacaohoudende pure chocolade.
 Drink heel veel water en groene thee, kop of 10 per dag minimaal. Slik vitamine D extra (tenzij je 3x per week vette vis eet)
48: Werk aan jezelf
Je bent nu aan het leren over eten. Maak nu ook een lijst van dingen die je wilt verbeteren aan je zelf (en situaties maak hiervoor ook een verbeterplan) en wensen die je zou willen doen in je leven. Schrijf dit op een A4tje en bewaar hem zorgvuldig, bijvoorbeeld in je agenda. Als je gelukkig in je vel zit is het makkelijker om op een goed gewicht te komen en te blijven. Body & mind zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, net als ying & yang. Denk ook na over de vraag "waar word jij blij van?" en dan heb ik het niet over een dure reis of het kopen van een Porsche maar kleine dierbare dingen. Schrijf deze ook op de lijst en ga ze wekelijks doen. Leef bewust, elke dag met hart en ziel.
49: Slapen
Je zal het misschien niet geloven maar wie te weinig slaapt heeft sneller last van een overgewicht. Slaap 8 tot maximaal 9 uur per dag. Meer is ook ongezond! Kun je niet zo goed in slaap komen? Slik dan Melatonine, het is een natuurlijk (gezond) stofje die de hersenen een seintje geeft dat het bedtijd is. Je slaapt ook een stuk vaster. Wordt ook bij jetlag gebruikt.
50: Eet je huid bruin, je lichaam slank en vrolijk
Er zijn stoffen die je melanine productie stimuleren. Van worteltjes is het al bekend dat deze bètacaroteen bevatten waardoor melanine gestimuleerd wordt. Waar 10 x meer bètacaroteen in zit is tomatensap. Ook is er een nieuwe stof: Tyrosine is een niet essentieel aminozuur, dit betekent dat het lichaam dit zelf kan maken als het nodig is. Tyrosine is betrokken bij belangrijke neurotransmitters in de hersenen en schijnt het energieniveau te verhogen en de gevolgen van stress te verlagen. Tyrosine is een precursor van de hormonen thyroxine (tetraiodothyronine), adrenaline (epinephrine) en melanine (voor pigment). Adrenaline heeft onder andere effect op het bloedsuikergehalte (het energieniveau), zie voor de specifieke werking bij het glycogeen metabolisme. Ook wordt het veel gebruikt in afslankproducten om de schildklier werking te stimuleren, zodat de verbranding van het lichaam omhoog gaat.
Indien Tyrosine tabletten  worden geslikt in combinatie met glucosamine waar veel koper in zit dan zal de huid veel bruiner worden met weinig zonlicht. Dat is dus ook weer veiliger voor de huid. Combineer de inname niet tegelijkertijd met vitamine C omdat deze de koperopname remt. Drink verder lekker veel tomatensap (met Tabasco, lekker pittig!) eet af en toe levertjes en pure chocolade voor het koper.
51: Beloon jezelf
Hou ijn je schrift bij wat er goed gaat en niet goed gaat, je voornemens. Laat niet de moed varen als je de fout in gaat, dat zou zonde zijn. Gewoon doorgaan. Gezond eten moet je leren en verkeerd eten moet je afleren dat is een lang proces voordat dat bij je hoort. Dat je nooit meer terug zou willen naar je oude (vr)eten. Stimuleer voor jezelf je nieuwe leven, beloon jezelf. Al is het maar iets kleins. Een beautybehandeling? Of als je je streefgewicht hebt gehaald een beauty fotosessie!
52: Leef & eet gewoonten versus ziektes
Kanker, hoge bloeddruk, hart en vaat ziektes kunnen vaak worden voorkomen door gezonde voeding.
Wat mij enorm tegenstaat is het volgende: mens met klacht gaat naar de dokter en deze schrijft een recept met ook weer de nodige bijwerkingen. Waar ik en nog een hoop andere orthomoleculaire therapeuten een voorstander van ben is het onderzoeken “waarom is de kwaal ontstaan” Iemand aan een versleten knie opereren terwijl er sprake is van een overgewicht….een hoge bloeddruk heeft en geen vis en knoflook eet en niet sport. Rosenberg Skin Clinic levert orthomoleculaire suppleties om zodoende een hoop lichaamsproblemen op te lossen of te voorkomen. Mail uw probleem en wij geven advies info@studiorosenberg.nl Neem ook gerust een kijkje op www.bonusan.nl Hier kunt u niet rechtstreeks bestellen maar wel bij ons. Voor vragen: 030-2285391 

53: Afvallen: drink je slank

Sommige mensen drinken zich dik. Het nuttigen van bier en andere alcoholica, frisdrank, milkshake, vruchtensap en andere suiker bevattende dranken tikt behoorlijk aan. Deze dranken (ook verse vruchtensappen) behoren tot de verborgen vetmakers. Zelfs bij een normaal, evenwichtig dieet slaat de weegschaal door naar overgewicht bij excessieve drinkgewoonten. We zijn door deze onnatuurlijke dranken ons dorstgevoel kwijtgeraakt. De meeste mensen drinken te weinig water. Bij een gezonde, slankheidbevorderende leefwijze staat het drinken van voldoende water op de eerste plaats. Wil je afvallen, dan is water enorm belangrijk, omdat er dan vele toxische stoffen vrijkomen die opgeslagen zijn in de vetcellen.
Door heel veel water te drinken helpen we het lichaam te ontgiften. Ons lichaam bestaat voor 70 tot 80% uit water. Water kan nog meer helpen bij het afslanken door het koel te drinken; dat helpt om de lichaamsverbranding op te voeren.
Het beste van water is dat het geen calorieën bevat. Hoe meer je ervan drinkt, hoe meer je ervan gaat houden. De meeste mensen hebben gezondheidsbelemmerende drinkgewoonten. Men begint ’s morgens vaak met koffie om op gang te komen en weer bij de les te zijn. Koffie in overmaat verzuurt het lichaam; hierdoor worden de bijnieren gestresst, krijgt men meer trek en gaat het lichaam vocht vasthouden om de verzuring tegen te gaan. ’s Morgens is het lichaam nog bezig te ontgiften (dit gebeurt vooral ’s nachts, maar het gaat in de ochtend door tot ongeveer 12.00 uur). Tijdens deze ontgiftingsfase is water het beste wat men kan drinken omdat het meehelpt bij het proces. Ook het eten van fruit en rauwkost ondersteunt het lichaam bij het ontgiften. Vermijd dan frisdranken, melk en dieetdranken. Groene thee ’s morgens is oké, mits men er ook veel water bij drinkt. Let ook op vruchtensappen; zelfs versgeperste zitten vol vruchtensuiker, dat ook insulineresistentie kan veroorzaken, en bevatten extra calorieën die je beter kunt vermijden. Versgeperst vruchtensap kan wel gedronken worden, maar met mate dus vanwege de suiker en de extra calorieën. De meeste niet-versgeperste vruchtendranken zijn chemisch bereid en slecht voor het lichaam bij regelmatig gebruik. Ook het routinematig consumeren van alcoholische dranken draagt bij tot vetzucht vanwege de extra calorieën. Het is oké om een paar keer in de week een glas wijn te drinken, maar maak van alcohol geen dagelijkse gewoonte.
Het beste voor een slanke leefwijze is om alle dranken, behalve bepaalde theesoorten zoals groene thee en echte kruidenthee, te vervangen door water, en koffie te beperken tot na de lunch en voor het avondeten (na het avondeten liever geen koffie meer drinken, tenzij cafeïnevrij). Water staat op eenzame, grote hoogte wat vitaal en gezond afslanken betreft. Dat kan ik niet genoeg benadrukken. Het beste water is bronwater; water uit de kraan is echter minder slecht dan koffie, melk of frisdrank. Maar beter is het om het leidingwater te filteren ten einde het te ontgiften. Ook zijn er speciale watervitalisators te krijgen die het lichaam helpen met ontgiften en vitaliseren. Dat helpt om sneller vitaal te worden en af te slanken.
Het is het beste om van de ene dag op de andere over te stappen op het drinken van veel water. Het lichaam heeft zo’n drie maanden nodig om daar helemaal aan te wennen en zich weer in te stellen op een gezonde watervochtbalans. Meestal bemerk je al na twee tot drie weken verschil en voel je je veel fitter. Begin de dag goed met ‘s morgens vroeg twee glazen water te drinken, direct na het opstaan. In de ochtend drink je tussendoor en vlak voor de lunch minstens twee glazen. Tussen lunch en avondmaaltijd nog eens twee glazen en voor de avondmaal nog twee glazen. Als het te veel voor je is om dit allemaal meteen in een keer te doen, voer het dan op over een periode van drie weken.
Als je dit drie maanden hebt gedaan, is je dorstregelcentrum weer volledig in balans en het teveel aan toxines en zout weggespoeld. Dan kan het lichaam jou zelf te kennen geven wanneer je dorst (tekort aan water) hebt. Het enige is dat je vaker naar het toilet moet. Als je lichaam vocht vasthoudt, dan is meer water drinken juist goed. Vocht vasthouden heeft met de bijnieren te maken en meer drinken zal de bijnieren ontlasten. Positieve bijwerkingen van veel water drinken zijn dat het de bloeddruk zal normaliseren en dat het goed is voor mensen met diabetes type 2 en een verhoogd cholesterolgehalte.
Verder heb je eerder een gevoel van verzadiging bij het eten als je eerst één tot drie glazen water achter elkaar drinkt. Wanneer je trek hebt tussen de maaltijden door, drink dan een paar glazen water en je zult merken dat je trek afneemt. Zo niet, eet dan wat fruit en maximaal tweemaal daags wat noten. Neem overal waar je naartoe gaat je fles water mee (en ook wat fruit). Zorg ervoor dat je in de auto water en fruit hebt liggen. Drink regelmatig. Naast water kun je thee drinken (zonder suiker of melk) als je wat warms wilt, maar thee vervangt het water niet. Verse, natuurlijke vruchtensappen zijn op afstand de derde keuze omdat deze wel calorieën bevatten. Af en toe een dieetdrank is oké, zolang het niet tot een dagelijkse gewoonte wordt.
Aanvulling redactie: onderzoek toont aan dat 1,5 tot 2 liter water per dag gezond is voor je lichaam. Overschrijd deze grens niet.

Afvallen gaat steeds langzamer

54: Afvallen gaat steeds langzamer


Afvallen gaat in het begin vaak erg snel maar na een tijdje wat langzamer. Dat is misschien vervelend maar eigenlijk heel logisch. Lees hier waarom het afvallen langzamer gaat als je wat langer bezig bent.

Als je gewicht verliest gaat je lichaam ook steeds minder energie verbruiken. Dit komt omdat je lichaam het liefst je gewicht in balans houdt, of je nou te zwaar of te licht bent maakt hiervoor niet uit. Ga je dus afvallen gaat je lichaam minder verbruiken om dit af te remmen. Een andere reden is dat je veel meer energie nodig hebt om een zwaar lichaam te verwarmen, te onderhouden en met je mee te dragen dan bij een lichter lichaam. Als je dus afvalt heb je ook gewoon minder nodig.

Als je naast het afvallen ook erg veel gaat sporten maak je spiermassa aan en dit weegt meer dan vet. Hierdoor val je minder snel af en je kunt er zelfs van aankomen. Gelukkig verlies je er wel centimeters mee waardoor je kleding wel losser gaat zitten en je toch effect ziet. Daarnaast heeft meer spiermassa ook als voordeel dat je meer energie verbruikt, zelfs als je even niets doet.

Als je net begint met afvallen gaat je lichaam voornamelijk de hoeveelheid glycogeen (een koolhydraat) in je spieren gebruiken als energiebron. Glycogeen bindt zich aan water en daarom verlies je door de afbraak hiervan ook veel vocht. Hierdoor kun je in het begin erg snel afvallen. Echter is de voorraad glycogeen niet onbeperkt dus na een tijdje gaat je lichaam andere bronnen van energie zoeken en dan val je minder snel af. Overigens val je pas vanaf dat moment echt goed af omdat je lichaam dan vetmassa moet gaan verbranden.

En als laatste is het toch vaak zo dat je heel enthousiast begint met je dieet en ook heel streng bent maar na een tijdje zakt de motivatie een beetje weg en word je minder streng. Hierdoor gaat het afvallen ook minder snel. Wil je een dieet volgen wat je ook op de lange termijn kunt volhouden kies dan altijd voor een dieetmethode die echt bij jou en jouw voorkeuren past. Meestal betekent dit gewoon een gezond en gevarieerd eetpatroon alleen dan alles met mate.

55: Stimuleer stofwisseling om af te vallen

Door je stofwisseling te versnellen verbrand je sneller calorieen en val je dus sneller af. De vraag is alleen: hoe doe je dat? Het is in ieder geval belangrijk je stofwisseling zo vroeg mogelijk op de dag op gang te brengen. 

Een goed middel hiervoor is om iedere ochtend na het opstaan een glas warm water te drinken met een scheutje citroensap. Het drinken van brandnetelthee is ook erg effectief. Vermijd suiker, dit vertraagt de stofwisseling. Daarnaast stimuleer je je stofwisseling door te bewegen. Als je de mogelijkheid hebt adviseren we je s ochtends met de fiets naar je werk te gaan. Is je werk te ver weg (en heb je geen hond waar je s ochtends een stukje mee gaat wandelen), doe dan oefeningen om je hartslag te versnellen (aerobicbewegingen). 
  
56: Sporten en bewegen
 
Laten we voorop stellen dat ik de smoezen ondertussen wel ken. “Ik heb geen sportschoenen, geen geld om te sporten of nog erger geen tijd” Je hoeft niet perse naar de sportschool, je kunt er ook voor kiezen elke dag een halfuur stevig door te wandelen. Vind je het eng alleen op straat, vraag dan in de buurt of je hun hond mag uitlaten. Het maakt op zich niet veel uit. Je kunt ook kijken hoeveel trappen je kunt lopen in een kwartier. Onthoud de uitkomst en loop het aantal 2x per dag. Kun je het je veroorloven om toch echt te gaan sporten dan kun je natuurlijk voor een sportschool kiezen of nadenken over een sport die je echt leuk vindt. Paardrijden, hockey, tennis, zwemmen, hardlopen, yoga, turnen, vechtsport of bijvoorbeeld schaatsen.
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een apparaat aan te schaffen voor thuis. Met een crosstrainer of fiets verbruik je de meeste calorieën. Ik heb altijd meer gevoel bij buiten fietsen maar ’s avonds in de winter als de sneeuwstormen tegen je ramen slaan is het toch heerlijk om zo thuis te sporten en je kunt nog een film kijken ook.
Tot nu toe beschrijf ik hoe je aan je conditie werkt en calorieën verbrandt. Waar we het nog niet over hebben gehad is het shapen van je lichaam. Je wilt misschien strakkere buikspieren, stevige benen zonder putten of voorkomen dat je hangende bovenarmen krijgt, de zogenaamde kipfilets. Binnenkort kun je via deze site ook sportoefeningen doen voor een slank en mooi gevormd figuur. 
57: Afvallen en je huid
Het is belangrijk dat je niet te snel afvalt, ongeveer een kilo per week is goed. Anders wordt er zoals eerder gezegd spierweefsel aangesproken in plaats van vet. Bovendien moet de huid tijd krijgen om mee te krimpen. Het is aanbevolen om extra huidvitaminen te slikken voor een prachtige stevige huid. Extra aandacht geven aan de huid kan een extra beloning zijn voor het afvallen. Voor een verslapte huid kun je het beste aha gel gebruiken. Deze prikkelt de huid en stimuleert tot aanmaak van nieuwe cellen. Voor het gezicht is de skinroller fantastisch.
De volgorde van je body stylen is toch van binnen naar buiten. Een slank lichaam, een mooie huid en daarna goede kleding, make-up en haar. Al deze aspecten zullen binnenkort in een nieuw online magazine aan bod komen welke verbonden wordt met slankboek.  Jackie R Magazine.nl Style jezelf & je leven.Voor de huid ben je van harte welkom in mijn praktijk, Rosenberg Skin Clinic http://www.uw-huidspecialist.nl/
58: Doe je mee?
Wees trots op jezelf want vanaf nu ga je slankboeken en word je een slankboeker! 
Zet in je agenda: vanaf zondag 1 mei aanstaande is het de nationale afslankweek, zet deze dagen de link http://www.slankboek.nl/ op je Facebook, Twitter & Hyves. Thanks!
59: Samen of alleen werken aan je nieuwe IK
WORKSHOP: Soms is het fijn samen af te vallen of misschien heb je behoefte aan een gesprek met een personal slank coach. Geef je op voor de worshop "Eet je slank" of de cursus "In 8 weken slank" Klik voor meer informatie op AFVALLEN of stuur een mail naar info@studiorosenberg.nl om hierover persoonlijk te worden geinformeerd.
60: De Eetclub van Slankboek.nl op Hyves
Wordt lid om met andere leden ideeen uit te wisselen, af te spreken om te eten, sporten of wellnessen http://www.slankboek.hyves.nl/
61: Nooit doen
Zoek hulp als je je vinger in je keel stopt of jezelf uithongert. Dit heel gevaarlijk voor je gezondheid. Ik hoop juist dat slankboek.nl je de weg heeft gewezen naar een gezond slank lichaam door kennis over goede voeding en niet door het weglaten van voeding. 
62: Voor scholen en kinderen
Namens http://www.slankboek.nl/ bedankt voor het lezen, geef het door! Ik hoop dat je het prettig vond om te lezen en je enthousiast bent geworden om gezond(er) te gaan eten. Zou je deze link willen doorsturen aan je vrienden? Bijna de helft van de mensen is te zwaar en doodoorzaak nummer 1. Overgewicht is de veroorzaker van hart en vaatziekten, kanker, diabetes en artritis. Op de meeste scholen leer je niet over voeding maar er komen wel dagelijks reclamespots voorbij over ongezonde voeding. Mail deze link ook naar de school van jezelf of je kinderen of hang hem daar op het prikbord. Een spreekbeurtsamenvatting voor de basisschool kun je hier vinden.
Heb je hulp nodig? Mail dan naar onderstaand mailadres.
Het is verboden teksten & fotos te kopieren tenzij hier schriftelijk toestemming voor is gegeven. Mail hiervoor naar Jacqueline Rosenberg info@studiorosenberg.nl
Deze site wordt aangeboden door Rosenberg Skin Clinic http://www.uw-huidspecialist.nl/ en beauty webshop http://www.walktheredcarpet.nl/
63: Wedstrijd
Helemaal onderaan kun je een reactie geven. We geven een makeover fotoshoot van Studio Rosenberg t.w.v. € 225.- voor 100 opnamen incl. make-up & styling aan degene met bijvoorbeeld de leukste reactie, het beste promotie-idee of misschien zelf al heel erg actief slankboek.nl heeft gepromoot of dankzij slankboek.nl zo geweldig is afgevallen. Vergeet niet je ook op te geven voor de nieuwsbrief, dan hebben we je emailadres om je uit te nodigen als je gewonnen hebt! De eerste week van december 2011 gaan we iemand kiezen en maken we hier bekend. Zet het alvast in je agenda!
64: Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  mail naar info@studiorosenberg.nl

65: Liever slankboek op papier?
Heb je liever een boek op papier? Nadelen: niet voor iedereen bereikbaar, milieu-onvriendelijk en onnodig duur. Maar ik begrijp wat je bedoeld. Ook daar is een oplossing voor. Maak € 2,50.- over onder vermelding van slankboek, tnv Studio Rosenberg op 552070718. Stuur daarna een mail dat je het hebt overgemaakt naar info@studiorosenberg.nl Wij sturen je dan per mail in PDF bestand het complete Slankboek "Eet en Bemin" van Jacqueline Rosenberg. Je kunt het daarna uitprinten (40 x A4) of zonder internetverbinding openen.

Het is verboden teksten en/of fotos te kopieren tenzij hier schriftelijk toestemming voor is gegeven info@studiorosenberg.nl Copyright 2011 WalkTheRedCarpet.nl


TERUG NAAR INHOUD

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen